“De Gitaarclub” is een vereniging van gitaristen binnen de regio Eindhoven. De Gitaarclub bestaat uit enkele speelkringen met maximaal acht gitaristen per kring. De gitaristen van iedere kring komen één keer per maand samen bij een van de kringleden thuis om met elkaar muziek te spelen, solo, in duo's of in een breder ensemble.
Enkele keren per jaar vinden op een daarvoor geschikte locatie plenaire speelavonden plaats. Alle leden komen dan samen om aan elkaar en voor hun introducees stukken te spelen. Enkele gitaristen spelen op een instrument dat door Frans van Oosterhout is gemaakt.
 
  De Gitaarclub heeft ook een Vriendenkring. Leden van de Vriendenkring nemen niet actief deel aan speelavonden, maar ontvangen wel regelmatig nieuwsberichten. Tevens zijn leden van de Vriendenkring welkom op de plenaire speelavonden.
Het doel van De Gitaarclub is om samen muziek te maken en door het samenspel de eigen techniek en het samenspel te verbeteren. Samenspelen is gezellig en leerzaam. De leden wisselen stukken met elkaar uit en zo bouwt iedere gitarist aan zijn of haar repertoire.

Het lidmaatschap van De Gitaarclub is gratis. Lidmaatschap van een speelkring is echter niet vrijblijvend. Het betekent dat je regelmatig moet studeren en ook zoveel als mogelijk de kringspeelavonden bezoekt. Voor deelname aan of aanwezigheid bij een plenaire speelavond vragen we een beperkte bijdrage voor het dekken van de kosten.

Als je overweegt om je eigen gitaarspel te verbeteren of wanneer je wel eens met iemand samen zou willen spelen, dan ben je van harte welkom tijdens een van de kringspeelavonden van De Gitaarclub. Stuur dan een email naar Joke Koch
We nemen dan contact met je op voor nadere kennismaking en om je uit te nodigen voor deelname aan een kringspeelavond.
 
over Frans Nederlandse versie English version over Frans produkten handgemaakte instrumenten animatie contact gitaarclub gastenboek